Ja meklē recepti, kas apvieno bagātīgu šokolādes garšu, maigu tekstūru un kraukšķīgus šokolādes gabaliņus – šis braunijs būs tieši tas, kas vajadzīgs! Tas ir viegli pagatavojams un piemērots gan ikdienas našķim, gan īpašiem svētku mirkļiem.
Sastāvdaļas:
- 3 olas
- 100 g cukura (vai pielāgots daudzums stevijas)
- Šķipsniņa vaniļas
- 150 g šokolādes
- 150 g sviesta
- 70 g miltu
- 30 g kakao pulvera
- Sauja šokolādes gabaliņu
Pagatavošana:
Šokolādes un sviesta kausēšana
Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi kopā ar sviestu, līdz iegūta viendabīga masa. Atstāj to nedaudz atdzist.Olu un saldinātāja putošana
Citā bļodā sakuļ olas ar cukuru un šķipsniņu vaniļas, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga.Sajaukšana ar šokolādi
Pakāpeniski olu masai pievieno izkausēto šokolādi ar sviestu, lēnām maisot, lai saglabātu gaisīgumu.Sauso sastāvdaļu pievienošana
Ieber miltus un kakao pulveri, rūpīgi samaisa, lai masa būtu viendabīga.Cepšana
Ielej mīklu cepamajā forma un virspusē pārkaisa šokolādes gabaliņus. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 175–180°C temperatūrā aptuveni 20–25 minūtes, līdz malas ir stingras, bet vidus joprojām nedaudz mīksts.Atdzesēšana un baudīšana
Pēc izņemšanas no krāsns ļauj braunijam pilnībā atdzist, lai iegūtu perfektu tekstūru. Sagriez kvadrātos un baudi ar tasi kafijas vai saldējumu!
Izbaudi! 🍫😋